Revmatisk hjertesykdom 

referanse Source: rheumatic heart disease

Revmatisk feber kan føre til permanent skade på ventiler i hjertet. Denne tilstanden er kjent som revmatisk hjertesykdom. Mitral ventil sykdom er bare ett av de kardiale problemer som kan oppstå som et resultat av revmatisk hjertesykdom. Forebygging er den beste måten å håndtere denne tilstanden. Forstå revmatisk feber symptomer er avgjørende for å få tidlig behandling for å redusere risikoen for revmatisk hjertesykdom.

Hva er Revmatisk hjertesykdom?

Når permanent skade oppstår til hjerteklaffene, en tilstand som kalles revmatisk hjertesykdom utvikler seg. Slike skader kan ofte forekomme som et resultat av en infeksjon relatert til Streptokokker bakterier. Skarlagensfeber og strep hals kan etter hvert utvikle seg til revmatisk feber, i noen tilfeller.

Områder av verden er mest berørt av revmatisk hjertesykdom inkluderer sør-sentral Asia, Stillehavet, og Afrika sør for Sahara. Den innfødte befolkningen i New Zealand og Australia er også berørt.

Hvor vanlig er Revmatisk hjertesykdom?

Det er anslått at mer enn 15 millioner mennesker er berørt av revmatisk hjertesykdom. Et stort flertall av disse pasientene må legges inn på sykehus flere ganger. Løpet av de neste 5-20 år, kan mange av dem krever hjertekirurgi.

Så mange som én prosent av alle barn i skolealder i Asia, Afrika, Latin-Amerika, og det østlige Middelhavet indikerer symptomer på revmatisk hjertesykdom. Unge voksne og barn som lever i økonomiskvanskeligstilte land er mest utsatt for å utvikle revmatisk feber. Omtrent 233 000 mennesker dør av denne sykdommen hvert år.

Hva er konsekvensene av Revmatisk hjertesykdom?

Symptomer forbundet med hjerteklaffproblemer kan omfatte overdreven tretthet, brystsmerter, kortpustethet, hjertebank, og hovne håndledd eller ankler. Noen berørte enkeltpersoner kan også oppleve problemer med en hoven mage. En rekke hjerteproblemer kan forekomme med revmatisk hjertesykdom, inkludert:

Beskrivelser

Mitral Valve Disease

Dette er den mest vanlige konsekvens forbundet med revmatisk hjertesykdom. I denne tilstanden, blir mitralklaffen beheftet med kalkavleiringer. Disse avleiringer gjør det umulig for ventilen for å fungere på riktig måte. Som et resultat er ventilen ofte ikke i stand til å åpne, som det skal. Kalkavleiringer kan også gjøre det vanskelig for ventilen for å lukke, som det skal. Dette er noen ganger referert til som en utett ventil.

Aortaklaffen sykdom

Denne tilstanden, som mitralklaffen sykdom, er også et resultat av en opphoping av kalsium innskudd innen ventilene. På grunn av det faktum at ventilen kan oppleve problemer åpning og / eller lukking, kan hjertemuskelen bli overarbeidet. Dette kan føre til hjertesvikt, over tid.

AtrialFibrilation

Personer som har revmatisk hjertesykdom kan også være sannsynlig å utvikle atrieflimmer, noe som kan føre til blodpropp og øke risikoen for slag. Som et resultat, kan personer som har blitt diagnostisert med revmatisk mitral sykdom rådes til å ta blodfortynnende.

Kan Revmatisk hjertesykdom behandles?

Forebygging er den mest effektive måten å takle revmatisk hjertesykdom. Hvis en person utvikler revmatisk feber eller halsbetennelse, kan en antibiotikakur være nødvendig for å begrense risikoen for revmatisk hjertesykdom utvikling.

Hvis en person gjør utvikle revmatisk feber, blir det viktig å sikre at fremtidige episoder forhindres. Forebyggende behandling kan omfatte antibiotika. Personer som har opplevd akutt revmatisk feber er også bedt om å få en fysisk eksamener hvert år for å fastslå om det har vært noen endringer i hjertet. Utviklingen av et nytt hjerte bilyd eller endringer innenfor en tidligere bilyd kan indikere tilstedeværelse av skader i hjerteklaffen. I dette tilfellet, kan en lege bestille en ekkokardiogram for å bestemme graden av mulig skade i hjerteventilen.

Etter en person har blitt diagnostisert med revmatisk hjertesykdom, blir forsiktig og regelmessig overvåking kritisk. Dette er for å sikre at hjertemuskelen og ventiler fortsette å arbeide, som de burde. Echocardiograms og fysikalske undersøkelser kan utføres fra tid til annen. Det er viktig å merke seg at revmatisk hjertesykdom kan være progressive. Som et resultat, kan problemer med hjerteklaffene blir gradvis verre over tid. Ventil erstatning kirurgi kan være nødvendig på et tidspunkt i fremtiden.

Timing erav kjernen for å sikre en vellykket utfallet av operasjonen. Ventilene må erstattes før hjertemuskelen utvikle varige skader. På samme tid, er det viktig for de hjerteklaffer til å ikke bli erstattet tidlig på grunn av den potensielle risiko for kunstige ventiler blir forverret seg over tid, noe som nødvendiggjør ytterligere kirurgi. Personer med revmatisk hjertesykdom bør vanligvis følges av en senior kardiolog. Dette kan hjelpe med å bestemme riktig tidspunkt for operasjonen, om nødvendig.

Related Topics