Hvordan behandle liktorn 

Fakta om Corns

Liktorner er et område med herdet hud eller callus på foten. Disse er laget av keratin, eller seig protein som er lagret i det ytterste lag av huden. Når foten er utsatt for friksjon eller trykk keratin disse cellene vil bli tykkere for å beskytte huden mot skader. Dette er ikke nødvendigvis skadelig, men hvis de utvikler på et område med mye ben eller hovne de kan forårsake smerte ved å legge press på nervene under. De med diabetes kan også finne at det å utvikle liktorn er et tegn på en infeksjon, spesielt hvis det begynner å danne et sår, som vil kreve behandling.

Folk kan utvikle harde eller myke liktorn. Hard liktorn er mer vanlig, bestående av hard hud, vanligvis rundt grensen av en callus, vokser til å være rundt på størrelse med en ert. Disse er mest vanlig rundt tærne. Myke liktorn er gummiaktig og hvitt, ofte vokser mellom tærne eller områder utsatt for fuktighet. Symptomer på en mais er smerter når du går eller utfører områder som legger press på foten. Du vil også se et område av herdet hud over et område av foten.

Liktorn er forårsaket av iført feil how to treat corns sko som ikke passer rett, utføre mye trening eller å ha misdannede føtter. Personer som har fremtredende bein eller hatt brudd i foten som ikke gro skikkelig er mer utsatt for å utvikle liktorn.

Hvordan behandle liktorn

Hjem Rettsmidler

Avhengig av plasseringen eller tilstand bidrar til mais, kan flere hjem rettsmidler være nyttig i lindre ubehag.

 • Fjern Hard hud-Huden gjøre opp kornet kan fjernes forsiktig med en liten kniv. Callus kan også være gjennomvåt, og deretter pasienten kan forsiktig sand callus med en pimpstein for å fjerne overflødig hud. De med diabetes bør ikke utføre disse teknikkenepå egen hånd, særlig hvis de har en tilstand som gir nummenhet i føttene.
 • Bruk Foam Wedges- beskyttende polstring i skoene hjelpe til å holde føttene i riktig posisjon slik at de ikke vil gni. Legen din kan hjelpe deg med å avgjøre hvilke pads og posisjonering er riktig for deg.
 • Bruk riktig Footwear- Bruk sko med brede, deeptoe bokser som er generelt romslig og passer godt. Dette vil bidra til å forhindre tærne fra å gni mot hverandre og vil gi luftsirkulasjon rundt tærne. Sko med tykkere såler kan også bidra til å forhindre å sette press på liktorn.
 • Påfør Correctives- Bar innstikk i skoene kan hjelpe deg med å fordele vekten av føttene mer jevnt. Idrettsutøvere vil ofte bruke innleggssåler for å holde vekten forblir fordelt riktig.
 • Miste vekt-Folk som er overvektige er mer sannsynlig å utvikle liktorn på grunn av økt press på føttene. Å miste vekt kan bidra til å lindre smerte og sannsynligheten for å utvikle liktorn på føttene.
 • Aktivitets- Pasienter som lider av liktorner bør unngå aktiviteter som vil sette mye press på sine føtter. Eventuelle lett kan unngås aktiviteter som fører til belastning bør justeres eller fjernes for å gi lindring.

Medisinske behandlinger

 • Medisiner-Salisylsyre er ofte tilgjengelig over disk for å hjelpe dem med smertefulle liktorner. Gni callus med denne medisinen, og deretter bruke forsiktig en pimpstein for å fjerne overflødig hud. Pass på å ikke bruke salisylsyre til omliggende hud, bare bruke det på den smertefulle, tykke delen av kornet. Urea fløte og melkesyre kan også brukes for å bidra til å oppløse det overskytende huden av en korn.
 • Injection-Fluid silikon kan injiseresinn i foten for å bidra til å redusere tapet av plantar fett. Dette er blitt funnet å redusere smerte forbundet med liktorn, spesielt de som har dannet over en benbygning. Andre fyllstoffer har vært brukt for dette formål, men på dette tidspunkt suksessen til slike stoffer er ikke kjent.
 • Kirurgi-Kirurgiske inngrep er sjelden nødvendig å behandle liktorn. Hvis benstrukturen av foten bidrar til den tilstand, kan kirurgi være nødvendig å utføre kirurgi for å forandre denne tilstand. Dette er vanligvis bare vurderes hvis andre behandlinger har mislyktes. Myke liktorn kan behandles ved å sy huden mellom tærne sammen, skaper en delvis webbing som vil hindre en ekstra mais fra utviklingsland.
References
 1. "Calluses and Corns-Treatment Overview." WebMD. WebMD, n.d. Web. Retrieved 21 Feb. 2013 from <http://www.webmd.com/skin-problems-and-treatments/tc/calluses-and-corns-treatment-overview>.
 2. "Corns." Bupa. N.p., n.d. Web. Retrieved 21 Feb. 2013 from <http://www.bupa.co.uk/individuals/health-information/directory/c/corns>.
 3. "CornsTreatment & Management." Medscape Reference. N.p., n.d. Web. Retrieved 21 Feb. 2013 from <http://emedicine.medscape.com/article/1089807-treatment>.

Related Topics


Sitemap | Posts