Gabapentin 300mg 

Gabapentin er et mye brukt antikonvulsiv stoffet for behandling av epileptiske anfall. Det er også brukt til å lindre smerter forårsaket av postherpetisk nevralgi (PHN). Gabapentin, tilgjengelig i pille, kapsel og flytende former, foreskrevet blant pasienter er 300mg tas en eller to ganger om dagen, avhengig av tilstanden som skal behandles. Medisinen viktigste funksjon er å fremme gamma-aminosmørsyre (GABA) neurotransmitter nivå i hjernen. Denne artikkelen forklarer alle bruk av samt risiko og forholdsregler å ta.

Bruk av Gabapentin 300mg

1. Epilepsi

Gabapentin gis som en del av epilepsi behandlingsregime. Individer som lider av epilepsi erfarings beslag på grunn av ukontrollerte elektriske aktiviteten i hjernen. Tilstedeværelsen av Gabapentin stabiliserer den elektriske aktiviteten og reduserer tilfeller av anfall. Leger kan foreskrive antikonvulsiv sammen med andre antiepileptika.

2. perifer nevropatisk smerte

  • Helvetesild

Helvetesild viser til eksempel når en person opplever vannkopper-utløst fakkel-ups til tross utvinne fra sykdom. The National Institutes of Health uttalt at helvetesild er forårsaket av gjenværende spor av varicella-zoster virus etter lider av vannkopper. Forekomsten av helvetesild forårsaker kløe, smerte og kløe. Også kjent som postherpetisk nevralgi, er smerten brakt av nerveskader og kan vare i flere måneder, og i flere tilfeller, kanskje år. Gabapentin300mg er en av de antiepileptiske medikamenter som er foreskrevet som behandling for helvetesild-indusert smerte.

  • Diabetiker perifer nevropati

Mange diabetikere opplever nevropati. The National Diabetes Information Clearinghouse definert nevropati som tilstanden hvor uopprettelig eller uerstattelige nerver er skadet, noe som fører til stikkende smerter som ofte kommer med en brennende følelse og kribling. Også kjent som diabetiker perifer neuropati, smerten ofte skjer på en diabetes pasientens ekstremiteter som armer, hender, ben og føtter. I de fleste tilfeller, pasienter føler dette vedvarende, stikkende smerte på sine føtter. MayoClinic.com uttalte på en av sin rapport at leger fore Gabapentin 300mg for smertelindring brakt av diabetisk perifer nevropati.

Notater

Ta Gabapentin 300mg som er angitt på apoteketiketten funnet på pakningen. Dosering informasjon og indikasjonene angitt på etiketten er i henhold til hva som foreskrives av legen i henhold til pasientens tilstand. Unngå å endre dosering eller antall ganger medisinen bør tas inn som det kan føre til bivirkninger. Pasienter anbefales å rådføre seg med sin primære omsorgsperson hvis de føler at dagens dose presenterer bivirkninger. Den foreskrivende er den eneste som kan endre dosering og et behandlingsregime for å hindre negative virkninger.

Hvem skal ikke forskrives Gabapentin 300mg?

Til tross for sine dokumenterte positive effekter, er Gabapentin ikke tilrådelig for alle. Noen pasienter med visse medisinske tilstander bør ikke ta denne medisinen i deres behandlingsregime. Den primære omsorgsperson må ta oppmerksom på pasientens fullstendig medisinsk historie. I tillegg må pasientene gi presis informasjon om deres medisinske historie for legerå vurdere deres forhold nøyaktig.

Primærhelsetjenesten kan forskrive Gabapentin med spesielle instruksjoner eller ikke anbefale det i det hele tatt for pasienter med følgende tilstander:

  • Eldre pasienter eller barn
  • Undervektige pasienter
  • Allergiske reaksjoner på komponenter formulert i medisinering
  • Hemodialyse eller lider av nyreproblemer
  • Pasienter som har gjennomgått organtransplantasjon

Gabapentin effekt kan også endre seg etter litt tid for noen pasienter. Pasienter må konsultere legen sin når de følte at medisinen ble uegnet for dem, eller hvis det viste andre effekter enn hva de forventer.

Samhandling av Gabapentin 300mg

1. Alkohol

Alkohol er kjent for å samhandle med en rekke medisiner. Men det er ingen dokumenterte interaksjoner mellom denne medisinen, og alkohol.

2. Kosthold

Medisiner har ulike komponenter, og de kan samhandle med bestemte matvarer. Interaksjoner forårsaket av mat og medisiner kan være skadelig, og i noen tilfeller dødelig for pasientene. Som for Gabapentin, er det ingen spesifikk mat for å unngå eller diett plan å følge i å ta denne medisinen.

3. graviditet

Tar medisiner kan påvirke fosterets utvikling. Ifølge ressurser, kan Gabapentin 300mg bare tas hvis rådet av legen. Lege-pasient konferansen må også utføres for å diskutere om denne medisinen kan gis eller ikke. I tilfelle besluttet den gravide pasienten ikke å ta Gabapentin, begge parter må også diskutere alternativer til å ta i for behandling.

4. Amming

Spedbarn kan ta i medisinen gjennom morsmelk. Ammende kvinner kan bare ta Gabapentin hvis foreskrevet av lege. Før amming,pasienten må diskutere denne prosedyren med sine leger og vet mulige alternativer som gjør ammingen mulig. Ikke slutte å ta denne medisinen uten å ta råd fra din primære omsorgsperson.

5. Andre medisiner

Interaksjoner i mellom medikamenter også forekomme, avhengig av deres komponenter. Pasienter må informere sine leger om alle medisiner de er i dag tatt i å vite om Gabapentin kan være foreskrevet. Ifølge ressurser, kan Gabapentin samhandle med cimetidin og morfin. Videre kan det også samvirke med antacida med magnesium eller aluminium som deres komponenter.

6. Kosttilskudd

På samme måte med medisiner, kan Gabapentin komponenter også samhandle med vitaminer og kosttilskudd. Pasientene må også informere sine leger om deres kosttilskudd og lære potensielle effekter eller om de kan tas i sammen. I tilfelle bivirkninger ble observert i å kombinere medisiner og kosttilskudd, må pasienten kontakte lege umiddelbart for midlertidige løsninger.

Hva er bivirkningene av Gabapentin 300mg?

1. Depresjon og Farlig Thoughts

Gabapentin 300 kan utløse skadelige tanker som selvmordstanker og depresjon. Konsultere lege umiddelbart er nødvendig med det depresjon eller selvmordstanker skjedde mens du er på medisiner eller hvis de manifestert når dosering eller behandlingsregime endringer.

2. Svimmelhet og hodepine

Hodepine og svimmelhet oppstå som kroppen tilpasser seg tilstedeværelsen av Gabapentin for behandling. Disse kan opphøre etter en tid, men leger kan anbefale over skranke medisiner i tilfelle disse forholdene påvirker pasientens daglige aktivitet.

3. Svakhet og tretthet

Føler sliten eller trøtt er også blantde vanlige effektene av å være under denne medisinen. Pasienter kan ta en lur og sove lenger å holde seg våken hele dagen.

4. diaré, kvalme og forstoppelse

Endre diett plan kan avlaste disse gastrointestinale effekter. Ta i mer frukt, fiber-rik mat, og grønnsaker for forstoppelse lettelse. Tørt diett servert i mindre måltid porsjoner kan forhindre tilfeller av diaré og kvalme. Primærhelsetjenesten leverandøren kan også anbefale noen over disk medisiner for å lindre disse effektene.

Sitemap | Posts