Vital Capacity 

referanse Source: vital capacity

Vitalkapasitet refererer til den maksimale mengden av luft til personen er i stand til å utvise fra lungene etter maksimal inhalering. Dette er lik summen av inspirasjonsreservevolum, ekspiratorisk reservevolum og tidevolum. Du kan måle en persons vitalkapasitet ved hjelp av en vanlig eller våt spirometer. Kombinere dette med andre fysiologiske målinger kan du måle vitalkapasitet for å fastslå om en pasient lider av en underliggende lungesykdom. Merk at øvelser kan bidra til å øke vitalkapasitet mens røyking minsker den.

Normal Vital Capacity

Normale voksne har en vitalkapasitet mellom 3-5L. Vitalkapasitet en individuell utstillinger vil variere basert på deres høyde, vekt, kjønn, alder og etnisitet. En lav vitalkapasitet er assosiert med en funksjonshemming, fedme eller kronisk luftveissykdom.

Kan utøve øke vitalkapasitet?

Trene vil øke vitalkapasitet fordi musklene trenger ekstra næring når de utfører tøff trening, som krever lungene til å ta inn mer oksygen. Lungene vil trenge å ekspandere videre å ta i denne ekstra oksygen som vil øke vitalkapasitet. Konsistente øvelser kan også forbedre den generelle helsen til lungene.

Effekter av røyking på Vital Capacity

Vitalkapasitet brukes av leger bestemme hvor mye luft lungene er i stand til å holde. Dette måles ved å ha en person puster ut, deretter inhalere så mye som de kan og måle hvor mye luft ble inhalert. Røyking er funnet å redusere dette nivået, selv for de som ikke har vært røyking på veldig lenge. En studie viste at vitalkapasitet redusert mest når folk begynte å røyke i løpet av sine ungdomsårene, påvirker unge jenter litt mer enn gutter.

Hvordan økeVital Capacity

En rekke idretter krever deltakerne til å ta i en stor mengde luft for å være vellykket. Det finnes fremgangsmåter som kan brukes for å øke mengden av luft i lungene ta inn og effektiviteten for å fange oksygen. Praktisere disse øvelsene daglig kan øke lungekapasitet over tid.

1. Regnet Breathing

Hold pusten og sakte slappe av musklene i ansiktet og magen, deretter telle til 100 i varmen og la pusten ut når du ikke kan holde det lenger. Hver gang du utfører denne teknikken prøver å treffe et høyere tall, ved hjelp av den forrige fremgang som en målestokk. Ta 3-4 åndedrag, exhaling sakte og deretter gjenta øvelsen. Deretter gjenta øvelsen 3-4 ganger til. Utføre denne teknikken regelmessig kan bidra til å øke langsiktig vitalkapasitet.

Se en video for flere instruksjoner:

2. pusteteknikker

Puste dypt kan hjelpe lungene absorbere mer luft over tid. For å utføre denne teknikken, inhalerer dypt, slik at lungene for å fylle rundt 85 prosent. Ikke puff ut kinnene, men holde ansiktet løs og slappe av for å tvinge membranen og magemusklene til å jobbe. Puster langsomt inntil lungene er tømt. Det kan ta litt øvelse for å fullføre denne teknikken med hell. Tillat mellomgulvet å stige, avslappende magemusklene slik at lungene utvides. Utvide armene og holde dem vekk fra kroppen for å åpne brystet og ta i et dypt åndedrag. Følgende video skisserer hvordan du utfører denne teknikken med hell:

Merk: Utføre pusteøvelser under daglige aktiviteter er også nyttig. Pust inn for 2 til 20 sekunder og så puster i 10 til 20 sekunder, sakte øke denne satsen. Over tid vil du finne at du kan øke din puster hastighet til 45 sekunder til to minutter. Denne øvelsen kan praktiseres på kontoret, mens du ser på TV, gjør papirarbeid, på skolen eller annen gang i løpet av dagen.

3. Fysisk trening

  • Underwater Workout

Trening i vann vil legge til ekstra motstand mot diett din som vil øke mengden av oksygen som tilføres gjennom blodet. Stretching og løfte i vannet er nyttig, selv om det kan ta litt tid for at dette skal føle deg komfortabel som vekter vil føle deg lettere i vannet. Senke deg opp til halsen i vann mens du trener kan komprimere brysthulen, slik at du vil ta kortere, raskere pust, og du kan øke din lungefunksjonen i løpet av denne tiden.

Følgende video gir ytterligere informasjon:

  • Hjerte-øvelser

Delta i 30 minutter med kondisjonstrening er nok til å bedre lungefunksjonen og dermed din vitalkapasitet. Aerobic, sykling, løping eller svømming er alle vurdert ideelle aktiviteter for å pumpe mer oksygen inn i systemet og bedrer blodsirkulasjonen i hele kroppen. Blanding høy intensitet spurter med moderat aktivitet under treningen kan hjelpe lungene arbeide mer effektivt for å holde tritt med etterspørselen.

  • Høy Elevation Workout

Working ut i høyereliggende områder betyr at det vil bli mindre oksygen tilgjengelig, tvinge lungene til å arbeide mer effektivt for å få mengden oksygen kroppen din trenger for å fungere. Høy høydetrening på rundt 8000 fot (2500 m) over havet vil tvinge lungene til å jobbe mye hardere, en tilstand som kroppen din vil være i stand til å opprettholde når du beveger deg ned for å senke forhøyede områder. Dette vil øke din lungekapasitet over tid. Bare vær forsiktig så du ikke over-anstrenge deg selv som dette kan føre til høydesyke.

4. Spille et blåseinstrument

Blåseinstrumenter gi en vanlig trening for lungene som kan være hyggelig. Saksofon, trompet, obo, trombone, tuba, fløyte, klarinett og andre vil hjelpe enkeltpersoner lære å kontrollere sine puste og utvide alveolene å ta i luften nødvendig å gjøre instrumentet funksjon. Bli med i en musikkorps eller Bugle Corps vil gi tilstrekkelig praksis og god trening samtidig bidra til å forbedre lungefunksjonen. Lære å synge kan også arbeide membranen for å bedre lungefunksjonen.

MORE »

Same Category

Related Topics