Brennende følelse i bryst 

Brenning i brystet kan beskrives som en brennende eller "on-ild" følelse av varierende grader av intensitet. De fleste pasienter finner denne følelsen forvirrende og urolig inntil kilde til ubehag er kjent. Slike brennende følelse kan være forårsaket av en rekke årsaker som varierer fra godartet til livstruende. Her er en liste over mulige årsaker. Sjekk dine symptomer og følg behandling forslag kan hjelpe deg å lindre smerten.

Årsaker til svie i bryst

1. hormon svingninger

Premenstruelt syndrom på grunn av hormonelle svingninger kan forekomme i løpet av menstruasjonssyklusen. En rekke endringer og symptomer kan oppstå inkludert bryst hevelse, ømhet og brennende følelse i brystet og bryst regionen, hetetokter og hodepine. Den massive bølge av hormoner under svangerskapet fører til endringer i brystvevet. På grunn av østrogen og progesteron hormoner, kanalene i brystene vokser i størrelse og melkeproduksjon er trappet opp raskt. Ubehag, brennende og regelrett smerte kan oppstå som brystvevet sveller og strekninger.

Behandling. Foreskrevet medisiner som selektive serotonin reopptakshemmere, ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler, kan diuretika brukes til premenstruelt syndrom. Å lindre ubehagelige inntrykk på grunn av graviditet, prøve seg en støttende BH.

2. Mastitt

Mastitis, også kjent som bryst-infeksjon, er en bakteriell infeksjon i brystet. Vevet av brystet består av kanaler, blodårer,nerver og fett. Under alt dette er den muskulære lag av brystveggen. Bakterielle infeksjoner kan oppstå på grunn av et brudd i huden fra amming eller friksjon fra klær. Symptomer inkluderer rødhet, smerte og hevelse eller i verre tilfeller en lomme med pus vil danne (abscess).

Behandling. Behandlingen inkluderer varm komprimerer, antibiotika, anti-inflammatoriske som ibuprofen. Abscesser krever kirurgisk drenering. Amming moms bør fortsette å amme.

3. Breast Cyste

Bryst cyster er lommer i brystet, som fyller med væsker. De er vanligvis godartet (ikke kreft). Du kan ha mer enn ett bryst cyster. De er runde klumper med klare kanter. Symptomer kan være ømhet eller smerter i brystene i klump fore området. Før mensen, kan du finne en økning i bryst klump størrelse og erfaring ømme bryster. Etter mensen, kan du ha en mindre bryst klump.

Treatment. Vanligvis er ingen behandling er nødvendig for enkle bryst cyster. Hvis du ikke har nådd overgangsalderen, kan legen overvåke brystet nært cyste å se om det løser seg selv. Legen kan anbefale smertestillende til deg. Ved hjelp av p-piller kan bidra til å redusere tilbakefall av brystkreft cyster. For å minimere ubehag forårsaket av bryst cyster, kan du bære en støttende BH. Koffein kan gjøre symptomene verre, så du bør unngå det. Redusere saltinntaket i kosten vil bidra til å lette symptomene, også.

4. Inflammatorisk brystkreft

Denne sjeldne typen av brystkreft resulterer i betennelse i lymfevevet og forårsaker svelling og smerte. Sluttresultatet er smerter, rødhet sammen med svie og kløe. Dette kreft kan være raskt voksende og rask legehjelp er nødvendig. Omtrent 1-6% av allebrystkrefttilfeller er av denne typen, og rammer ofte yngre kvinner. Andre symptomer å se etter inkludere fortykkelse av huden over brystet eller brystvorten, endringer i kontur form av små fordypninger eller appelsinskall typen utseende.

Behandling. Etter biopsi for diagnose, omfatter behandling kirurgi, cellegift og stråling. En kombinasjon av alle tre kan være nødvendig for vellykket behandling.

5. Paget sykdom

Denne sjeldne formen for brystkreft begynner rundt brystvorten og areola og sprer dypere. Ofte oversett som tørr hud, er dette brystkreft ofte ignorert som folk prøver hjem rettsmidler for hudproblemer før de oppsøker lege. Pagets kan omfatte bare huden av brystvorten, men ofte er det underliggende kreft i kanalene av brystet. Kvinner over 50 år er den mest berørt gruppe. Kløe, svie og huden flaking er alle tegn som kan bety denne formen for brystkreft. Når som helst, er inversjon eller tilbaketrekking av en brystvorte alltid en bekymringsfull tegn.

Behandling. Behandling omfatter lumpectomy, komplett mastektomi og er ofte ledsaget av kjemoterapi eller strålebehandling.

6. Perifer nevropati

Nerver er svært sensitive for eventuelle irritanter. Nevropati er en tilstand der nerve er konstant irritert og betent eller komprimert av andre gjenstander. Andre vanlige årsaker er dårlig kontrollert diabetes eller kreft kjemoterapi narkotika. Symptomer inkluderer brennende smerte, skyting sjokk som smerte eller en følelse av å være i brann. Denne typen smerter kan oppstå etter en helvetesild utbrudd. Helvetesild er en reaktivering av en forutgående vannkopper infeksjon.

Treatment. Behandlingen er rettet mot å unngå irritasjon eller kompresjon av nerven. Hvis en spinal nerve kommer i klem eller komprimert,kirurgi eller steroidinjeksjoner kan hjelpe. Smerten fra shingel eller andre årsaker til nevropati kan være vanskelig å håndtere. Behandlingen inkluderer ofte en rekke medisiner for å redusere og endre oppfatningen av smerte. Til tider antidepressiva og krampestillende medisiner brukes til å endre og redusere oppfatningen av nevropatiske (nerverelatert) smerte. Sunn fornuft livsstilsendringer som et balansert kosthold, mosjon og røykeslutt er viktige aspekter av smerte kontroll.

7. costochondritis

Dette vanlig tilstand resulterer betennelse av brusk av ribbene som de fester seg til brystbenet (sternum). Denne tilstanden er kjent av en rekke navn inkludert smerter i brystveggen, Tietze syndrom og costosternal chondrodynia. Vanlige symptomer er smerter på siden av brystbenet, smerter ved pusting og hoste og ømhet når presser på området. Costochondritis kan involvere mer enn ett ribbein. Årsaken til denne smertefulle tilstanden er unnvikende. Teorier inkluderer mindre traumer eller virusinfeksjoner, men oftest ingen identifiserbar årsak kan være funnet.

Behandling. En lege vil vurdere deg for andre mer alvorlige årsaker avhengig av din alder, risikofaktorer for hjerte-eller lungesykdom eller skade og generelt foreskrive behandling for å lindre symptomer. Alternativer ofte inkluderer anti-inflammatoriske medisiner, is eller varme omslag og av og til fysioterapi. Aktiviteter som utløser smerte bør unngås.

8. Diabetes

Diabetikere kan oppleve brenning og parestesier i en rekke områder på kroppen. Diabetes påvirker kroppens evne til å håndtere sukker (glukose). Nerver blir betente og / eller innesluttet på grunn av de globale effekter av diabetes på kroppen. Resultatet er smerte følte i brystet eller bryst. Diabetikere har ogsåendret oppfatning av smerte og svie i brystet i en diabetiker person kan bety hjertesykdom eller hjerteinfarkt. Enhver diabetiker med brystet brenning bør søke øyeblikkelig medisinsk hjelp.

Behandling. Når en alvorlig årsak til bryst brenning er utelukket av en lege, er det fokus på å behandle smerte og kontrollere blodsukkeret. Kan anvendes en kombinasjon av anti-inflammatoriske midler og andre medikamenter. Gabapentin og Lyrica blir ofte brukt medisiner som bidrar til å kontrollere ubehag forbundet med nervesmerter hos diabetespasienter. Aktuelle medisiner som capsacian kan også bidra til å avlaste nerve smerte. Utdraget fra paprika bidrar til health å modulere og redusere oppfatningen av smerte. Livsstilsendringer som avtagende alkoholinntak, riktig kosthold, mosjon og daglige multivitaminer er en verdifull strategi for å hjelpe med diabetes relaterte nerve symptomer.

9. Parestesier

Denne brennende eller nummen følelse er ofte følt i ekstremiteter, men kan noteres i brystet eller ansiktet også. Diabetes er den vanligste årsaken for å oppleve parestesier. Prikking eller nummen følelse er også vanlige beskrivelser av parestesier.

Behandling. Behandling for parestesier er rettet mot den underliggende årsaken. Hvis en kjemisk, legemiddel, toksin er årsaken deretter avslutning er det første trinnet. Vitaminmangel kan også føre til parestesier og ernæringsmessige kosttilskudd løser ofte symptomer. Dette er vanlig hos alkoholikere. Stram kontroll av blodsukkeret er en viktig strategi for diabetikere som opplever parestesier. Andre medikamenter kan bidra til å redusere ubehag forårsaket av diabetiske parestesier (neuropati). Hvis en nerve kommer i klem eller irritert, vil lindre årsaken til at ofte bedre eller lindre parestesier.

Når skal man oppsøke lege

Call911 når brystet brenning er ledsaget av brystsmerter eller tetthet, kvalme, kortpustethet eller alvorlig eller plutselig innsettende smerte. Diabetikere med en ny brystet brennende følelse trenger å bli vurdert av en lege. Ved brenning i brystet er ledsaget av nummenhet eller svakhet på en side av kroppen eller ansikt, kan et slag ha oppstått og 911 må bli kalt umiddelbart.

Related Topics


Sitemap | Posts