Hvorfor trenger vi drømmer om? 

referanse Source: why do we dream

Drømmer er en forlengelse av våre tanker og erfaringer i de mest kreative og associable bety mulig. Det du ser, hva du opplever, hva du tenker og hva du føler i løpet av dagen vil liksom finne veien ut gjennom dine drømmer og vil få deg å tenke på viktigheten av hva du så. Noen ganger drømmer er en forlengelse av virkeligheten, men noen ganger er de bare mikset sammen tanker som synes å være en opphopning av ulike tanker og bilder. Hjernen din kan overdrive din fobi i en dyrefigur som du frykter, eller den kan bruke elementer av dine følelser for å skape en kjent ute scenario eller bare få deg til å møte din favoritt kjendis. Alle disse utgjør en drøm og det er mange historier om begrepet drømmer, noen av dem er omtalt nedenfor, for å hjelpe oss å forstå begrepet drømmer bedre.

Teorier om hvorfor vi drømmer

Det er mange andre teorier som avviker med tradisjon og religiøs mener, men mange enkeltpersoner fortsatt hevder at drømmer ikke holder noen betydning i dem; de er bare en outpour av våre tanker mikset sammen med fakta og tall som vi tror på.

Nedenfor er noen populære teorier om drømmer:

1. drømmer er uttrykk for ubevisste ønsker

Teoretiker: Freud

Drømmer kan være et uttrykk for begjær, tenkning og motivasjon. Det kan være en sterk representasjon av en mening, ide eller et ønske. Fra et psykologisk perspektiv, har hvert menneske noen oppfylt ønskene eller ønsker at de hele tiden undertrykke under deres bevisst sinnstilstand, men etter å ha sovet deres pseudo bevissthettar over og alle undertrykte tanker finner veien ut i form av drømmen.

Freud er en av de mest populære drømmetydningen eksperter, i henhold til ham drømmer bestå av to typer bilder, er en en faktisk bilde som vi ser, mens det andre bilde oppfattes av hjernen i forlengelse til tankene og inspirasjon.

2. Dreams Tolk signalene fra hjernen

Teoretikere: J. Allan Hobson og Robert McClarley

En annen teori setter i bruk selve fysiologiske funksjon av hjernen, ved å analysere hjernen elektriske signal; det ble funnet ut at hjernen blir aktiv under REM (hviler øyeeplet Movement) søvn. Denne bevissthetstilstand aktiverer det limbiske system, som er forbundet med amygdala og hippocampus. Disse delene er involvert med minne, føler smerte begjær og nytelse etc. Hjernen forsøker deretter å tolke alle dataene i det limbiske system i noen logisk utgang, som vanligvis manifesterer seg i form av drømmer.

Imidlertid har denne teorien blitt utsatt for en rekke spørsmål som ikke har svart ennå, noen fortsatt hevder at drømmer er de mest detaljerte og spontane uttrykk for ens sinn, derfor det bør vurderes mer enn meningsløs tolkning av data.

3. Dreams Er Practice Session til trusler

Teoretiker: Antti Revonsuo

Vi ofte befinner oss i svært vanskelige og fobiske forhold i våre drømmer, det være seg overfor et dyr vi frykter, eller å bli skadet eller se døden av våre kjære. Noen forskere mener at drømmer er en øvelse for kampen og flygeforhold, kan dette bli regnskapsført ved at drømmer er ofte høyt tempo, eller ekstreme scenarier som vi villenormalt ikke møter hver dag.

Denne teorien har sin opprinnelse fra det faktum at hjernen vår mottar mange elektriske impulser fra det limbiske systemet under REM søvn; Denne delen er knyttet til følelser og utløser en passende reaksjon under kampen og flygeforhold. På grunn av denne tilknytningen, opplever vi drømmer med slike levende og overdrevne visjoner og situasjoner om oss selv.

4. Dreams Clear opp i rotet og Opprett Wisdom

Teoretiker: Matt Wilson

Våre øyne oppfatter alt rundt oss og vår hjerne holder lagre den, det er ikke nødvendig å huske alt, siden din prioriterer alt. Så hvis du ser foreldrene dine i drømmen din du vil huske det bildet mer enn å huske bakgrunnen eller stedet de var i, på samme måte du kan relatere noen av drømmene dine på denne måten, dette indikerte at vår hjerne bruker noen biter av lagret informasjon som vi prioriterer mer og dumper resten av informasjonen. Forskere mener dette er en øvelse for hjernen og er en av måtene hjernen vår tog i å lære hvordan å lagre nyttige ting og forkaster unyttig de; Dette forbedrer en persons visdom og holder balansen av minnet intakt.

5. Dreams Are Like treningsøkter i psykoterapi

Teoretiker: Ernest Hartmann

Drømmer kan betraktes som en treningsøkt på mange måter, gjør det hjernen til å møte tøffe og uventede følelser, de som en person kan lykkes ignorere under en bevisst sinnstilstand. Det tvinger hjernen din til å komme opp med en logisk reaksjon på ulike scenarier det er utstyrt med, og lar deg utforske din frykt uten egentlig å måtte møte dem. På mange måter disse treningsøktenekan betraktes som ligner på en avtale med en psykiater, hvor du snakker om din verste frykt og fobier mens du ligger nede på en sofa, i et avslappet miljø.

6. Dreams Resultat fra ytre stimuli

Teoretiker: Dr. William C. Dement

En annen teori om drømmer stater som eksterne stimuli som syn, lyd og selv dufter kan inspirere våre drømmer. Mange studier har blitt gjennomført om denne teorien, for eksempel ett eksperiment utført i Stanford brukte lyd stimuli som en hund bjeffer, lyden eller regn og bilmotorer osv mens en person drømte. Drømmeren ble så bedt om å oppgi sin drøm, som inkluderte elementer av objektene som lyden ble gjort. I et annet forsøk ble vann dryppet med jevne mellomrom på en persons ansikt mot slutten av sin sovetid. Da han ble bedt om å oppgi sin drøm, sa han at det endte som en regndråpe, noe som klart indikerer at stimuli av vanndråper hat hjernen hans oppfattet ble innlemmet i drømmen.

Her er en video som illustrerer flere begreper om drømmer.

Related Topics