Fødselspermisjon 

referanse Source: maternity leave

Fødselspermisjon er midlertidig fravær fra arbeidet umiddelbart før eller etter fødsel eller adopsjon av et nyfødt. Opprinnelig ble disse retningslinjene utformet for å støtte utvinningen av biologiske mor og gi tid for barnet å bånd med moren. Foreløpig i USA, dette permisjon strekker seg til begge foreldrene under Family and Medical Leave Act.

Planlegging av fødselspermisjon inkluderer forberede så mye som mulig for uventede økonomiske situasjoner og la foretrukne tid til å nyte den nye babyen. Det er flere måter å sikre at du får inntekt under permisjon. Oftest er betaling genereres ved å kombinere fordelene tilgjengelig for deg fra din arbeidsgiver.

Hva er Maternity La?

Fødselspermisjon - nå omtales som foreldre La - refererer til de 12 ukene som de fleste arbeidstakere har rett til å ta under Family and Medical Leave Act [FMLA]. Det er viktig å forstå hva FMLA faktisk gir etter og hva arbeidstakere er dekket.

 • Garantier permisjon uten lønn i inntil 12 uker
 • Garanterer at du kan gå tilbake til jobben på slutten av permisjons
 • Lar din arbeidsgiver å bestemme hvilke fordeler - om noen - brukes til å betale for din permisjon
 • Lar din arbeidsgiver å diktere hvilken rekkefølge fordeler tas i bruk på permisjon status

I tillegg til den føderale loven, kan staten, lokalområdet eller selskapet ha foreldrepermisjon retningslinjer på plass. Fordelene variere fra stat til stat og selskap til selskap.

Hvordan finne ut om du har rett til Ubetalte Fødselspermisjon?

Det første trinnet er å spørre din arbeidsgiver hva regler gjelder for din situasjon inkludert hvilke fordeler du er kvalifisert til å bruke under permisjon. I noen selskaper samt reglene i FMLA, må duvære ansatt med dem for mer enn 12 sammenhengende måneder og jobbet i minst 1250 timer i løpet av denne perioden. Skal omfattes av loven, må selskapet ha 50 eller flere ansatte som arbeider i en 75-kilometers radius fra arbeidsplassen.

Omtrent ¾ av amerikanske arbeidstakere er dekket av den føderale loven. Denne loven dekker begge foreldrene uavhengig av kjønn, reduksjon i lønn eller tap av fordeler for både fødsel og adopsjon.

Det finnes noen få unntak selv for de beskyttet etter lov inkludert:

 • Hvis du er blant de 10% av inntekter i organisasjonen pluss din bedrift kan bevise at ditt fravær vil føre til uopprettelig skade for organisasjonen, har arbeidsgiver rett til å erstatte deg.
 • Hvis begge potensielle foreldre jobber for samme organisasjon, har arbeidsgiver rett til å kombinere de 12 uker som om bare en av foreldrene tar permisjon.
 • Hvis din posisjon er eliminert, skal arbeidsgiver tilby deg en tilsvarende jobb på samme sats av lønn og fordeler som du hadde før permisjon

For de som er inkludert under beskyttelse av FMLA, kan fødselspermisjon tas på noen måte at du og din arbeidsgiver enige begynner med varigheten av svangerskapet inntil 12 måneder etter at barnet er født.

Vil dine fordeler forbli den samme under svangerskapspermisjon?

The Family and Medical Leave Act krever at din arbeidsgiver å holde helseforsikring plan der du er registrert før svangerskapet. Det er bestemmelser til denne bestemmelsen for eksempel:

 • Din arbeidsgiver kan kreve at du tilbakebetale dem for eventuelle premie betalt på dine vegne under ditt fravær.
 • Hvis jobben din er eliminert eller du gi din varsel, har arbeidsgiveren rett til å slutte å betale premie og plassere deg på COBRA fordeler.
 • Hvis du forlater jobben, har arbeidsgiveren rett til refusjon av penger brukt på helseforsikring med mindre du kan vise bevis på at grunnen for ikke tilbake skyldes en betydelig medisinsk tilstand eller andre situasjoner ut av kontroll, for eksempel ekteskapelig overføring til en annen plassering.
 • Arbeidsgivere er ikke nødvendig for å fortsette din ansiennitet klokketid eller å fortsette å påløpe fordeler som ferie eller sykedager.
 • Du vil ikke være berettiget til å bidra til 401k under ditt fravær, siden det ikke er noen "før skatt dollar" til å bidra.

Når og hvordan bør du be om Maternity La?

Den føderale loven mandater at du må be om permisjon minimum 30 dager før de datoene du ønsker å være fraværende. Det er bedre å diskutere den tiden du ønsker å ta permisjon med sjefen din så snart du har bestemt datoer og hvor mye tid du ønsker ta. Denne tilnærmingen gjør din arbeidsgiver tid til å dekke dine plikter.

For spesifikke reglene for svangerskapspermisjon på virksomheten din, snakke med HR-sjef eller din nærmeste overordnede. Fyll ut de nødvendige papirene med alle støttende dokumenter og signaturer på plass innen rimelig tid.

Hvordan kortsiktige funksjonshemming arbeid?

Hensikten med kortsiktige funksjonshemming er å dekke en del av lønnen din mens du er borte på grunn av fødsel, sykdom eller skade. Dette er en fordel som tilbys av store arbeidsgivere, private forsikringsselskaper og stater.

Det er ikke automatisk og du må velge den dekningen den gang at du melde deg på helsetjenester under selskapets plan. Hvis din arbeidsgiver eller privat selskapet ikke tilbyr denne dekningen, kan staten har bestemmelser for å dekke deg. Hvis kortsiktig funksjonshemming ikke er tilgjengelig på annen måte, er det private politikkeksklusivt for STD.

Uførhet betalinger er proporsjonal med lønnen din. De fleste uføredekning mandater at du er ute av arbeid i minst en uke før fordeler begynne. De fleste krever også at alle feriedager, sykefravær og andre betalte fridager brukes før start tid dekket.

I de fleste tilfeller vil du bli pålagt å betale skatt på funksjonshemming inntekt for fødselspermisjon om at forsikringen er gjennom arbeidsgiver, privat selskapet eller staten. Kortsiktige funksjonshemming vanligvis betaler for 6-uker.